Følg Viasat Norge

Glamorøse Monaco GP direkte på Viasat Motor HD og Viaplay

Nyhet   •   mai 22, 2013 14:27 CEST

Til helgen samles kjendiser, celebriteter og ikke minst verdens motorsportelite til årets definitive høydepunkt i Formel 1: Monaco Grand Prix. Viasat Motor HD og Viaplay sender direkte fra treninger, kvalifiseringer og hovedløpet søndag 26. mai. Redigert opptak av kvalifiseringen og hovedløpet vises på Viasat 4.

Monaco GP er det mest prestisjefylte løpet i Formel 1, og det mest glamorøse idrettsstevne i verden. Milliardærer, Hollywood-skuespillere og kongelige samler seg på luksus-yachter og takterasser i det lille fyrstedømmet for å se verdens raskeste førere og biler kjøre rundt i de trange gatene i 300 km/t. Monaco GP har blitt arrangert siden 1929, og er en av de mest kjente idrettskonkurransene i verden.

- Det sies at vinneren av Monaco GP får like mye PR som sammenlagtvinneren i Formel 1, så alle håper å vinne nettopp her. Hvem som vinner på søndag er imidlertid ikke godt å si. Sebastian Vettel leder VM, men det er svært jevnt bak han, og førere som Fernando Alonso og Kimi Räikkönen blir trolig farlige utfordrere til helgen, sier Viasats motorekspert Atle Gulbrandsen.

Kommentatorer i Monaco er Henning Isdal og Thomas Schie.

Direktesendt motorsport fra Monaco på Viasat Motor HD og Viaplay

Torsdag 23. mai:
Klokken 09.55: Formel 1, trening 1.
Klokken 13.55: Formel 1, trening 2.

Fredag 24. mai:
Klokken 11.10: GP2 Series fra Monaco.

Lørdag 25. mai:
Klokken 10.55: Formel 1, trening 3.
Klokken 13.55: Formel 1, kvalifisering.

Søndag 26 mai:
Klokken 09.40: Porsche Supercup fra Monaco
Klokken 13.30: Formel 1, hovedløpet.

Lørdagens kvalifisering sendes i redigert opptak på Viasat 4 klokken 17.30. Søndagens hovedløp sendes i redigert opptak på Viasat 4 klokken 17.00.

Unik TV-opplevelse på fem ekstrakanaler

I tillegg til hovedsendingene i HD på Viasat Motor får Viasat og Viaplays kunder tilgang til fem ekstrakanaler.

En egen kanal som kun sender fra pit lane gir seerne mulighet til å følge forberedelsene og all  dramatikken som skjer under tanking og dekkbytte.

En egen kanal produseres slik at man hele tiden kan følge løpet fra førerplassen i bilene, fullt oppdatert med bilenes fart og girvalg.

En resultatkanal holder seerne oppdatert på kjørerens posisjon og plassering.

Høydepunktkanal som blant annet gir seerne mulighet til å gjenoppleve starten og dramatiske forbikjøringer.

Posisjoner, plassering og avstanden mellom bilene fremstilles grafisk på en egen kanal.

Ekstrakanalene er tilgjengelig for alle på Viaplay. TV-versjonen av kanalene kun er tilgjengelig for Viasats satellitt-TV-kunder med Gull-pakken og/eller sportspakken på kanalplassene 160 til 165.