Følg Viasat Norge

Høy temperatur før helnorsk bokseoppgjør

Nyhet   •   jun 18, 2015 14:33 CEST

Det skjer veldig sjelden, og er like spesielt hver gang - lørdag 20. juni møtes to norske proffboksere til kamp. Arne Ernstsen fra Tromsø møter Tim-Robin Lihaug fra Bergen. Kampen går i super-mellomvekt, arrangeres i København og sendes direkte på Viasat Sport og Viaplay. Oppgjøret kom i stand etter at Ernstsen og trener Helge Wærøy gikk ut med en generell utfordring til alle de norske Sauerland-bokserne.

Tim-Robin Lihaug har vært et fast innslag på Nordic Fight Night-stevnene de siste to årene, mens Ernstsen har bokset på gallaer i Finland og ikke vært like synlig for det norske publikum. 24-åringen debuterte i desember 2011 og har gått totalt sju kamper hvorav alle har endt med seier. Tre ganger har han stoppet motstanderen før tiden. Tromsø-gutten trener under Helge Wærøy på Melhus. Wærøy som er mest kjent for å ha trent Andreas Evensen til VM-kamp og EM-kamp for noen år tilbake.

- Selv om Lihaug er to år yngre enn Ernstsen, er han den mest rutinerte av disse to. Lihaug har gått 13 kamper som profesjonell bokser og er innehaver av et ungdoms-VM-belte. Lihaug har også møtt flere sterke motstandere, og allerede vært igjennom et helnorskt oppgjør da han i fjor høst slo Simen Smaadahl på poeng - også det i København. Ernstsen tar med andre ord en stor sjanse når han har utfordret Lihaug. 

Andre høydepunkter på lørdag er kampene til de danske brødrene Patrick og Micki Nielsen. Svenske Otto Walins møte med Oleksiy Mazikin og danske Dennis Ceylans møte med Sergio Prado. 

Studiosendingen på Viasat Sport og Viaplay starter klokken 18.30. Kommentatorer er Ole-Petter Westereng og Thomas Hansvoll.