Gå videre til innhold
Hvem vinner tidenes mest uforutsigbare Formel 1-sesong?

Nyhet -

Hvem vinner tidenes mest uforutsigbare Formel 1-sesong?

Til helgen kjøres årets finaleløp i Formel 1, Abu Dhabi Grand Prix. Mercedes-kjørerne Lewis Hamilton og Nico Rosberg har knivet om førsteplassen helt fra sesongstart. Søndag premieres vinneren av løpet doble poeng, noe som definitivt kan bli avgjørende for hvem som stikker av med seieren i tidenes mest uforutsigbare Formel 1-sesong. Viasat Motor og Viaplay sender alt av treninger, kvalifisering og hovedløp fra Abu Dahbi. 

- Lewis Hamilton leder med 17 poeng i årets Formel 1 Grand Prix. Forskjellen på en første og andreplass i Abu Dhabi vil være 14 poeng, så det holder om Hamilton blir nummer to hvis stallkamerat Nico Rosberg vinner. Det er selvsagt et trolig resultat, men skulle for eksempel Hamilton bryte, så holder det at Rosberg blir nummer fem – og da er det han som er verdensmester, sier Viasats Formel 1-ekspert Atle Gulbrandsen.

Regelendringene som har forandret Formel 1-sirkuset

Før årets sesong ble det innført en rekke nye regler i Formel 1. Formålet med regelendringene har vært å øke spenningen og unngå at en vinner kåres altfor tidlig. At vinneren av siste løp får dobbelt med poeng gjør det ekstra viktig for de som kniver på poengtoppen å levere godt i avslutningen i Abu Dhabi.

- I en perfekt verden burde doble poeng vært en unødvendig gimmik, som F1 skulle klart seg uten. Men i den virkelige verden er det ofte nødvendig med visse tiltak for å øke spenningen. Akkurat i år ville det vært spenning frem til det siste løpet uansett, men mange ganger tidligere har vi sett at verdensmesteren har blitt kåret lenge før det siste løpet – og da har de siste løpene i sesongen blitt ganske uinteressante, sier Atle Gulbrandsen.

Sendetider Formel 1 Abu Dhabi

Årets siste Formel 1-løp vises direkte på Viasat Motor og Viaplay søndag 23. november klokken 13.30

Treninger vises direkte på Viasat Motor og Viaplay fredag 21. november fra klokken 09.55

Kvalifiseringsløpet vises direkte på Viasat Motor og Viaplay lørdag 22.november klokken 13.45  

Related links

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Vegard Klubbenes Drogseth

Vegard Klubbenes Drogseth

Pressekontakt Administrerende direktør i Viasat Viasat +47 46415920
Line Vee Hanum

Line Vee Hanum

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør, Nordic Entertainment Group Nyheter fra Nordic Entertainment Group. +47 92240464
Lene Forfang Paterson

Lene Forfang Paterson

Pressekontakt Pressekontakt Sport på Viasport, TV3 og Viasat 4. +47 48223899

Relatert innhold