Følg Viasat Norge

Mer NHL på Viasats kanaler og Viaplay

Nyhet   •   jul 20, 2015 09:07 CEST

MTG og National Hockey League har inngått en femårig avtale om forlengelse av TV- og nettrettighetene til å vise NHL. MTG har også inngått en avtale med NHL og National League Players Association (NHLPA) om å vise World Cup of Hockey 2016 i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

MTG har hatt rettighetene til å vise NHL i de nordiske landene siden 2009. Forlengelsen av avtalen inkluderer blant annet alle regulære kamper i NHL, sluttspillet i Stanley Cup og Stanley Cup-finalen. Avtalen omfatter også NHL Winter Classic, NHL Stadium Series, NHL All-Star, NHL Heritage Classic, NHL Awards og NHL Draft.

- NHL er en fantastisk liga med en stor og lojal tilhengerskare i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Året rundt fyller vi kanalene og nettjenestene våre med tusenvis av timer med populære og direktesendte sportsrettigheter. En premium-rettighet som NHL tilbys nå på ulike typer skjermer og enheter slik at tilhengerskaren kan vokse ytterligere. Vi ser frem til å bygge videre på vårt langsiktige samarbeid med organisasjonen og merkevaren NHL, sier Jørgen Madsen Lindemann, MTG President and CEO.

- For oss har MTG vært en ideell samarbeidspartner for å få formidlet alt fra NHL til engasjerte og svært interesserte ishockeyfans i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Vi ser frem til å fortsette arbeidet med å tilby verdens beste ishockey til MTGs seere i Norden, sier David Proper, NHL Executive Vice President of Media Distribution and Strategy.

Samarbeidet inkluderer også rettighetene til å vise World Cup of Hockey 2016. I den to uker lange turneringen kjemper landslagene til USA, Canada, Russland, Sverige, Finland, Tsjekkia samt to "all star team" fra USA og Europa om tittelen. Turneringen spilles på et tidspunkt som ikke er i konflikt med kampene i NHL. Det betyr blant annet at verdens beste landslag i denne turneringen kan "toppe" lagene sine med landets beste NHL-spillere, noe som ofte ikke er mulig i det regulære ishockey VM hvor turneringen spilles samtidig med sluttspillet i Stanley Cup.

- NHL og NHLPA er svært glade for at samarbeidet med MTG vil gi nordiske ishockeyfans en turnering der de beste av de beste møtes, sier Sandra Monteiro, NHLPA Chief of Global Business Strategies.

Viaplays abonnenter vil fortsatt ha tilgang til å se alle kampene fra NHL direkte. Toppkampene vil bli vist på Viasats betal-TV-kanaler. MTG vil også ha anledning til å vise kamper fra NHL på sine fri-TV-kanaler.