Gå videre til innhold
Simen Smaadal og Alexander Hagen bokser på historisk stevne i Sverige

Nyhet -

Simen Smaadal og Alexander Hagen bokser på historisk stevne i Sverige

Lørdag er proffboksing tilbake i Sverige for fullt. Ikke siden 1968 har det blitt bokset en 12-runders tittelkamp i broderlandet. De norske bokserne Simen Smaadal og Alexander Hagen skal forsvare Norges ære på det historiske stevnet som vises i sin helhet på Viasat Sport og Viaplay.

Det er den svenske lett-tungvekteren Erik Skoglund som får æren av å ha hovedkampen på stevnet, som er døpt Making History. Han skal forsvare sitt IBF Intercontinental-belte mot ukrainske Oleksandr Cherviak. Og det for fulle tribuner. Interessen er stor i Sverige foran den historiske kampen - 6000 billetter ble solgt unna på kort tid. I tillegg til Skoglund skal hele a-laget av svenske proffer i ringen denne kvelden.

Norge vs. Sverige

To norske boksere får delta på denne festgallaen i Nykøping. Simen Smaadal (10-1 4KO) går opp i lett-tungvekt og møter hjemmehåpet Sven Fornling (7-0 5KO). Dette kan fort bli stevnets mest actionfylte kamp. Begge er offensive i stilen og begge slåss for en fremtid i Team Sauerland. Særlig for Smaadal er dette en veldig viktig kveld. Han var preget av sykdom i sin forrige kamp og leverte en dårlig forestilling i ringen. Nå gjelder det å imponere ellers kan proffkarrieren få seg en alvorlig knekk. Og for en stemning det vil bli i arenaen! 6000 svensker på tribunene som heier frem sin mann vil bidra med sterkt krydder i en allerede het affære. Også for Alexander Hagen gjelder det å vise seg frem. Uten kontrakt med en stor promotor er det vanskelig å få kamper og enhver mulighet til å markere seg må utnyttes maksimalt. Han møter italienske Allesandro Burriola(4-2 2KO). En sterk, men ikke spesielt teknisk god motstander. Og for en stadig mer hardtslående Hagen er dette en ypperlig anledning til å briljere. For svenskene er lørdagen "Making History" - for Hagen er det "Making a statement" som gjelder.

Stevnet fra Nyköping ser du direkte på Viasat Sport og Viaplay lørdag 19. september klokken 18.30-23.00.

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Lene Forfang Paterson

Lene Forfang Paterson

Pressekontakt Pressekontakt Sport på Viasport, TV3 og Viasat 4. +47 48223899