Følg Viasat Norge

Bygger splitter ny t-bane uten å påvirke storbyen

Pressemelding   •   nov 24, 2014 17:01 CET

Bli med Viasat Explore under Londons overflate og se i hvordan storbyens nye undergrunnslinje, Crossrailen, blir til! 

10.000 ingeniører - £15 milliarder.

I London’s Super Tunnel ser vi hvordan mer enn 10.000 ingeniører og arbeidere kjemper dag og natt for å grave ut og bygge den 42 kilometer lange tunnelen på tvers av London. Med storbyen pulserende over hodet, jobber arbeiderne steinhardt for å unngå at bygninger over jorden sprekker, at det eksisterende undergrunnssystemet ikke påvirkes, at ingen veier må stenge – ja rett og slett at London holdes gående gjennom hele prosessen! Med en prislapp på nær £15 milliarder er ingeniørarbeidet det største i Europa noen sinne. 

På størrelse med en katedral

I serien tas seeren aktivt med inn i byggeprosessen gjennom tre timelange episoder. I tillegg til å følge det nye tunnelarbeidet, fullt av spennende oppdagelser, får seeren innblikk i arbeidernes utfordringer når de gjenoppbygger en gammel Viktorianske tunnel, samt bygger ti flunkende nye stasjoner. Den største av dem alle er Canary Wharf som blir på størrelse med en katedral.

Gå ikke klipp av den intense spenningen som omgir arbeidslivet under Londons bakke i serien eksklusiv til Viasat Explore.

  • London’s Super Tunnel har premiere 19. januar kl. 21.00 på Viasat Explore. 

For mer informasjon kontakt Celine Normann, Pressekordinator MTG: tel: +44 (0) 20 8742 5030 | fax: +44 (0) 20 8742 5101 | celine.normann@mtg.com.

Se også prosjektets hjemmeside: http://www.crossrail.co.uk for mer informasjon, bilder og videoklipp.

Viasat Broadcasting er en del av Modern Times Group (MTG), en internasjonal underholdnings-kringkastingsgruppe med virksomheter innen fri-tv, betal-tv, radio og innholdsproduksjon på fire kontinenter. MTGs Viasat Broadcasting driver fri-tv- og betal-tv-kanaler som er tilgjengelige på Viasats egne satellitt-tv-plattformer og tredjepartsnettverk, og selskapet distribuerer også tv-innhold via internett. MTG er også hovedaksjonær i CTC Media, Russlands ledende uavhengige tv-kringkaster. Modern Times Group er et selskap i vekst og er børsnotert på Nasdaq OMX Stockholm. Besøk www.mtg.se for mer informasjon.