Gå videre til innhold
En ukelang hyllest til kvinnene!

Pressemelding -

En ukelang hyllest til kvinnene!

Visste du at Kleopatra bygget krigsskip? At 18 kvinner holdt tittelen farao i antikkens Egypt? Eller at Lady Peseshat var historiens første kjente kvinnelige lege? 8. mars feires den internasjonale kvinnedagen. En kjent dato for de fleste, men hvorfor nøye seg med kun én dag når det finnes så mange fantastiske kvinner å vise frem? Viasat History vier en hel uke til historiske kvinneskikkelser.

“Make it Happen”…

… er International Women’s Days offisielle tema for 2015, et tema Viasat tar seriøst. For å virkelig sette kvinner og deres samfunnsroller opp igjennom historien i fokus, løfter Viasat frem noen av verdens mest fremtredende kvinner daglig fra mandag 2. mars til søndag 8. I ukedagene fylles hele ettermiddagen med håndplukkede programmer, mens programmene går slag-i-slag hele søndag 8. mars.

Mektige kvinner

Det er ikke kun de allerede velkjente kvinnene som skal hylles. Viasat History graver dypere og forteller også om kvinner som inntil nylig har vært ukjent for historiebøkene. Du kan blant annet glede deg til å få nærgående kunnskap om kunsthistoriens kvinner som Lavinia Fontana, Louise Vigée-Le Brun og Marie Antoinettes. Egypt’s Lost Queen fokuserer på sin side på den nedtonede rollen kvinner spilte i antikkens Egypt, mens Woman Who Made History trekker frem sterke rollemodeller som Kleopatra, Elizabeth I og Sophie Scholl.

God internasjonal kvinneuke fra Viasat History!

For mer informasjon og pressemateriale kontakt Viasats pressekoordinator Celine Normann på celine.normann@mtg.com eller +44 (0) 20 8742 5030.

For fullt program se: http://www.viasat.no/dokumentar/tv-guide

Related links

Emner

Kategorier


Viasat Broadcasting er en del av Modern Times Group (MTG), en internasjonal underholdnings-kringkastingsgruppe med virksomheter innen fri-tv, betal-tv, radio og innholdsproduksjon på fire kontinenter. MTGs Viasat Broadcasting driver fri-tv- og betal-tv-kanaler som er tilgjengelige på Viasats egne satellitt-tv-plattformer og tredjepartsnettverk, og selskapet distribuerer også tv-innhold via internett. MTG er også hovedaksjonær i CTC Media, Russlands ledende uavhengige tv-kringkaster. Modern Times Group er et selskap i vekst og er børsnotert på Nasdaq OMX Stockholm. Besøk www.mtg.se for mer informasjon.

Pressekontakt

Vegard Klubbenes Drogseth

Vegard Klubbenes Drogseth

Pressekontakt Administrerende direktør i Viasat Viasat +47 46415920
Line Vee Hanum

Line Vee Hanum

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør, Nordic Entertainment Group Nyheter fra Nordic Entertainment Group. +47 92240464
Lene Forfang Paterson

Lene Forfang Paterson

Pressekontakt Pressekontakt Sport på Viasport, TV3 og Viasat 4. +47 48223899