Følg Viasat Norge

MotoGP på Viasat Motor: Kan Valentino Rossi slå tilbake i regnet på Silverstone?

Pressemelding   •   jun 14, 2012 12:41 CEST

Til helgen viser Viasat Motor og Viaplay årets sjette løp i MotoGP. Løpet går på den klassiske engelske banen Silverstone. Fortsatt leder Jorge Lorenzo årets VM, men meteorologene melder om regn på Silverstone. Dette øker sjansen for at publikumsyndling og tidligere verdensmester Valentino Rossi kan ta en etterlengtet seier.

Valentino Rossi, som har ni VM-titler i sin karriere, sliter fortsatt med tempoet på sin Ducati. Teamet tar små skritt i riktig retning, men på tørr asfalt ligger han cirka ett sekund per runde bak de raskeste førerne. At meteorologene melder det er utrygt for regn til helgen passer sannsynligvis Rossi meget godt.

- Valentino Rossi er fortsatt svært rask på våt asfalt, noe pallplassen under Frankrikes Grand Prix tidligere er et synlig bevis på. Rossi har en enorm tilhengerskare i England, og de gulkledde hordene kommer til å sette sitt tydelige preg på tribunene og vil selvsagt juble dersom paraplyene må frem, sier Viasats MotoGP-ekspert Stein Rømmerud.

Med snart en tredjedel av årets VM ferdigkjørt har spanjolen Jorge Lorenzo (Yamaha) tatt ledelsen i årets mesterskap. Tett på følger regjerende verdensmesteren Casey Stoner (Honda) og Dani Pedrosa (Honda).

- Årets sesong er svært åpen, og vi forventer oss et jevnt og spennende løp på den raske engelske banen. På Silverstone kan det bli topphastigheter opp mot 310 kilometer i timen og nærmere 100.000 tilskuere i løpet av helgen, sier Stein Rømmerud.

Hjemmeføreren Cal Crutchlow (Yamaha) ligger på femteplass i mesterskapet, og kommer stadig nærmere sin første pallplass. Sannsynligheten er stor for at 26-åringen vil satse alt foran et entusiastisk hjemmepublikum.

Kommentatorer på lørdag er Sturla Borch-Fagerhaug og Dag-Steinar Sundby. Søndag kommenterer Stein Rømmerud og Dag-Steinar Sundby.

Fredag 15. juni på Viasat Motor og Viaplay:

Klokken 11.00: Trening.

Klokken 14.10: Trening.

Lørdag 16. juni på Viasat Motor og Viaplay:

Klokken 11.00: Trening (vises også på Viasat Sport HD).

Klokken 14.45: Kvalifisering (vises også på Viasat Sport HD).

Søndag 17. juni på Viasat Motor og Viaplay:

Klokken 10.25: Oppvarming.

Klokken 13.30: Hovedløp (vises også på Viasat Sport HD).

Viasat Broadcasting er en del av Modern Times Group (MTG), en internasjonal underholdnings-kringkastingsgruppe med virksomheter innen fri-tv, betal-tv, radio og innholdsproduksjon på fire kontinenter. MTGs Viasat Broadcasting driver fri-tv- og betal-tv-kanaler som er tilgjengelige på Viasats egne satellitt-tv-plattformer og tredjepartsnettverk, og selskapet distribuerer også tv-innhold via internett. MTG er også hovedaksjonær i CTC Media, Russlands ledende uavhengige tv-kringkaster. Modern Times Group er et selskap i vekst og er børsnotert på Nasdaq OMX Stockholm. Besøk www.mtg.se for mer informasjon.