Gå videre til innhold
​MTG har sikret seg rettighetene til spansk, italiensk og fransk toppfotball

Pressemelding -

​MTG har sikret seg rettighetene til spansk, italiensk og fransk toppfotball

Nå får du både spanske La Liga og italienske Serie A på Viasat, Viaplay og Viasat 4 i Norge. Dette er klart etter at morselskapet MTG har sikret seg eksklusive TV- og streaming-rettigheter for Norden (Norge, Sverige, Danmark og Finland) til noe av det ypperste europeisk fotball har å tilby. I tillegg har Norge og Danmark allerede eksklusive rettigheter til franske Ligue 1, og disse utvides til å gjelde for Sverige og Finland fra 2016 – 2018.

Ved å sikre seg La Liga og Serie A har MTG nå eksklusive rettigheter til to av de fire største ligaene i Europa. Fra før tilbyr MTG seerne i Norge og resten av Norden eksklusive rettigheter til UEFA Champions League frem til og med sesongen 2017/2018.

La Liga, Serie A og Ligue 1 har hver 38 runder og 380 kamper per sesong, så totalt vil seerne få 1140 kamper eller 1710 timer med live fotball hver sesong fra noen av verdens beste spillere og største stadioner. Hver uke sendes kamper fra topplag som Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid, AC Milan, Juventus, Inter Milan, Paris Saint-Germain, Monaco og Lyon, med spillere i verdensklasse som Ronaldo, Messi, Neymar, Džeko, Pogba,Cavani og Zlatan.

«Vi sitter nå på rettighetene til flere av de viktigste ligaene utenfor England. I tillegg har vi fra før Champions League – selve indrefileten i internasjonal klubbfotball. Vi gleder oss til å presentere dette for våre seere, og kan vel nå kalle Viasat og Viaplay for selve hjemmet til europeisk fotball.Ved siden av at alle ligaene er av topp sportslig kvalitet, vil det jo selvsagt bli spesielt spennende for oss nordmenn å følge Real Madrid og Martin Ødegaard framover. Jeg ser at Martin selv har ytret ønske om at den spanske ligaen blir å se på norsk TV. Ønsket er herved innfridd», sierTrygve Rønningen, Administrerende direktør i MTG Norge.

"La Liga, Serie A og Ligue 1 er blant de ledende og mest sette fotballigaene i verden, så vi er svært begeistret for å kunne utvide vår internasjonale portefølje med disse eksklusive rettighetene. Vi er helt klart de beste når det kommer til fotballrettigheter og sportsinnhold generelt i Norden – og nå kan vi tilby seerne våre enda mer, spennende live-innhold på alle våre plattformer", sier Jørgen Madsen Lindemann, President & CEO i MTG.

MTGs portefølje av eksklusive fotballrettigheter omfatter nå:

  • UEFA Champions League i Norge,  Sverige, Danmark og Finland til og med sesongen 2017/2018.
  • Engelsk Premier League i Sverige, Danmark og Finland til og med sesongen 2018/2019.
  • Spansk La Liga i Norge, Sverige, Danmark og Finland til og med sesongen 2017/2018.
  • Italiensk Serie A i Norge, Sverige, Danmark og Finland til og med sesongen 2017/2018.
  • Fransk Ligue 1 i Norge og Danmark til og med sesongen 2017/2018, og i Sverige og Finland fra 2016 til og med sesongen 2017/2018.
  • Dansk Superliga i Danmark til og med sesongen 2020/2021.

MTG viser 30 000 timer med live sport hvert år på sine plattformer og kanaler, inkludert direktesendinger i Skandinavia av NHL ishockey, NFL amerikansk fotball, Formel 1 og Europatouren i golf.

Emner

Kategorier


Viasat Broadcasting er en del av Modern Times Group (MTG), en internasjonal underholdnings-kringkastingsgruppe med virksomheter innen fri-tv, betal-tv, radio og innholdsproduksjon på fire kontinenter. MTGs Viasat Broadcasting driver fri-tv- og betal-tv-kanaler som er tilgjengelige på Viasats egne satellitt-tv-plattformer og tredjepartsnettverk, og selskapet distribuerer også tv-innhold via internett. MTG er også hovedaksjonær i CTC Media, Russlands ledende uavhengige tv-kringkaster. Modern Times Group er et selskap i vekst og er børsnotert på Nasdaq OMX Stockholm. Besøk www.mtg.se for mer informasjon.

Pressekontakt

Line Vee Hanum

Line Vee Hanum

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør, Nordic Entertainment Group Nyheter fra Nordic Entertainment Group. +47 92240464