Følg Viasat Norge

​MTG sikrer UFC-rettigheter

Pressemelding   •   des 23, 2015 09:00 CET

MTG har kjøpt rettighetene til Ultimate Fighting Championship. UFC vil i hovedsak bli vist på Viaplay. I begynnelsen vil UFC bli vist kostnadsfritt for alle kunder med Viaplay-konto. Enkelte stevner vil også bli vist på Viasat Sport.

Det første stevnet er på lufta allerede 3. januar, der Robbie ”Ruthless” Lawler møter Carlos ”The Natural Born Killer” Condit som hovedkamp i UFC 195 fra legendariske MGM Grand Garden i Las Vegas.

I tillegg til alle live-stevnene har MTG også rettigheter til magasiner, pre-shows og mye annet UFC-innhold.

UFC er kjempestort i USA, og det blir bare mer og mer populært i Europa og Norden. 2015 har vært et svært viktig år, hvor de internasjonale stjernene har gitt en mainstream oppmerksomhet rundt sporten.

- Folkene bak UFC har klart å løfte MMA-sporten gjennom god markedføring og fantastiske events. Superstjerner som Conor McGregor, Ronda Rousey og mange flere har blitt skapt, sier MTGs sportssjef Stian Kleppo.

- Vi er veldig fornøyde med avtalen vi har gjort med MTG, som er en respektert europeisk broadcaster. MTG vil, uten tvil, hjelpe oss å løfte UFC til nye høyder i Europa. MTGs geografiske rekkevidde er helt i tråd med vårt mål i det nordiske markedet, og vi gleder oss til å se hva som skjer allerede i 2016, sier UFC EMEA General Manager og Vice President, James Elliot.

I USA har UFC oppnådd enorm popularitet. Stevnene har millioner av TV-seere, selv om enkelte events kun er tilgjengelige som Pay Per View. Flere ganger har UFC nådd den magiske grensen på over 1 million PPV-salg. Tusenvis av tilskuere strømmer til arenaene også i Norden. Hele 28.000 var på plass i Stockholm i januar under UFC Fight Night mellom Johnson og Gustafsson.

Etter at UFC ble kjøpt i 2002, har den eksplosive utviklingen og populariteten gjort at Forbes Magazine i fjor vurderte organisasjonens verdi til over 20 milliarder kroner.

Over 500 av de beste fighterne i verden er under kontrakt med UFC, noe som betyr at stevnene deres er de desidert beste og mest populære innenfor MMA.

UFC vil i hovedsak bli vist på Viaplay. Utvalgte stevner vil i tillegg bli tilgjengelige på Viasat Sport.

Avtalen har en varighet på 4 år.

For flere opplysninger:
Stian Kleppo, Sportssjef MTG Norge
+47 922 22665

Viasat Broadcasting er en del av Modern Times Group (MTG), en internasjonal underholdnings-kringkastingsgruppe med virksomheter innen fri-tv, betal-tv, radio og innholdsproduksjon på fire kontinenter. MTGs Viasat Broadcasting driver fri-tv- og betal-tv-kanaler som er tilgjengelige på Viasats egne satellitt-tv-plattformer og tredjepartsnettverk, og selskapet distribuerer også tv-innhold via internett. MTG er også hovedaksjonær i CTC Media, Russlands ledende uavhengige tv-kringkaster. Modern Times Group er et selskap i vekst og er børsnotert på Nasdaq OMX Stockholm. Besøk www.mtg.se for mer informasjon.