Følg Viasat Norge

Omstridt Formel 1-løp på Viasat Motor

Pressemelding   •   okt 25, 2012 14:32 CEST

Alt ligger alt til rette for et spennende og ikke minst fartsfylt Formel 1-løp i India på Buddh International Circuit førstkommende søndag. Selv om India er en omstridt arrangør er det først og fremst fortsettelsen av kampen mellom Sebastian Vettel og Fernando Alonso publikum gleder seg til. Treninger, kvalifisering og hovedløp vises på Viasat Motor og Viaplay.

Fjorårets løp på Buddh International Circuit utenfor New Dehli var tidenes første Formel 1-løp på indisk jord. India er et av flere nye land på Formel 1-kalenderen, og det debatteres nå heftig i Formel 1-kretser hva som er den rette miksen av land i løpet av en sesong.

- Formel 1 er en verdensomspennende sport, og fortjener løp over hele verden. Problemet er at tribunene ofte er glisne, ettersom landene mangler tradisjoner for Formel 1. Med så mange nye løp på kalenderen er man nødt til å droppe noen av de tradisjonsrike løpene i Europa, hvor tribunene er fulle, men hvor myndighetene ikke er villige til å betale for å få Formel 1 på besøk. Diskusjonen bør likevel ikke overskygge idretten. Søndagens løp er utrolig viktig for Sebastian Vettel og Fernando Alonso, som begge kniver om førsteplassen. Begge har vunnet VM to ganger tidligere, og løpet på Buddh International Circuit kan bli avgjørende for hvem av de to som vinner sin tredje VM-tittel, sier Viasats motorekspert og kommentator Atle Gulbrandsen.

Helgens løp kommenteres av Henning Isdahl og Thomas Schie.

Sendetider på Viasat Motor og via nett på Viaplay:

Fredag 26. oktober klokken 06.25: Trening 1.
Fredag 26. oktober klokken 10.25: Trening 2.
Lørdag 27. oktober klokken 07.25: Trening 3.
Lørdag 27. oktober klokken 10.25: Kvalifisering (Vises også på Viasat Sport HD).
Søndag 28. oktober fra klokken 10.00: Hovedløpet (Vises også på Viasat Sport HD).

Kvalifisering og hovedløp sendes i opptak på Viasat 4 ,henholdsvis klokken 16.30 og klokken 17.00.

Viasat Broadcasting er en del av Modern Times Group (MTG), en internasjonal underholdnings-kringkastingsgruppe med virksomheter innen fri-tv, betal-tv, radio og innholdsproduksjon på fire kontinenter. MTGs Viasat Broadcasting driver fri-tv- og betal-tv-kanaler som er tilgjengelige på Viasats egne satellitt-tv-plattformer og tredjepartsnettverk, og selskapet distribuerer også tv-innhold via internett. MTG er også hovedaksjonær i CTC Media, Russlands ledende uavhengige tv-kringkaster. Modern Times Group er et selskap i vekst og er børsnotert på Nasdaq OMX Stockholm. Besøk www.mtg.se for mer informasjon.