Følg Viasat Norge

Skandinavias første fotballkamp produsert i 3D

Pressemelding   •   feb 16, 2011 13:27 CET

Åttedelsfinalen i UEFA Champions League mellom FC København og Chelsea 22. februar blir første direktesendte sportssending produsert i 3D i Skandinavia noensinne. Viasat står selv bak produksjonen og vil tilby kampen eksklusivt på Viasats satellittplattform. Førstkommende helg vil Viasat i tillegg tilby NHL-kampen mellom Montreal Canadiens og Calgary Flames i 3D.

Viasat Sport er ansvarlig kringkaster for tirsdagens TV-produksjon. Gjennomføringen av sendingen som vil bli vist i 3D krever et eget produksjonsapparat. I tillegg til den ordinære HD-produksjonen er derfor egne kameraer med doble linser, et dedikert 3D-mannskap og en egen produksjonsbuss på plass i Parken i København.

Prestisjekampen mellom Ståle Solbakkens FC København og Chelsea blir Viasats fjerde direktesending i 3D. Fra før har Viasat vist NHL-kampen mellom Pittsburg Penguins og Washington Capitals og Sony Open fra PGA-touren på Hawaii. Søndag 20. februar er det klart for en ny NHL-kamp i 3D. Heritage Classic-oppgjøret mellom Montreal Canadiens og Calgary Flames spilles utendørs og vises i sin helhet på Viasats 3D-kanal. Viasats 3D-tjeneste ble lansert 16. desember 2010, og er Norges eneste regulære 3D-tjeneste. Viasats 3D-kanal ligger på kanalplass 26 og er per dags dato kun tilgjengelig for Viasats satellitt-TV-kunder med kanalpakken Sport.

Direktesendingene på Viasats 3D-kanal gjøres i samarbeid med satellittoperatøren SES-Astra.

Via leiefilmtjenesten Viasat OnDemand tilbys også animasjonsfilmer som Det regner kjøttboller og sci-fi- og skrekkfilmer i 3D. Man får tilgang til Viasat OnDemand ved å koble HD-mottakeren til internett. Filmene koster 59 kroner per stykk og er tilgjengelige i 24 timer. Viasats HD-mottakere er allerede klare for å ta imot 3D-signaler via satellitt og nett. Man trenger derfor kun en 3D-TV og 3D-briller for å se 3D-innhold på TV-skjermen.