Gå videre til innhold
Viasat først med UHD på IPTV hos HomeNet
Viasat først med UHD på IPTV hos HomeNet

Pressemelding -

Viasat er først ute med UHD på IPTV i Norge

Viasat er den første TV-distributøren som lanserer UHD på IPTV. Viasat og fiberleverandøren HomeNet har inngått samarbeid om å tilby Viasats TV-tjenester til HomeNets fiberkunder, som nå kan se blant annet Champions League-kamper i ekstraordinær bildekvalitet.

Nå blir Viasat den første TV-distributøren som kan tilby UHD-innhold på IPTV, gjennom et samarbeid med fiberleverandøren HomeNet. Sammen leverer HomeNet og Viasat lynraskt internett og TV-tjenester til borettslag og eneboliger i hele Norge. Viasat lanserte som den første TV-leverandøren en UHD-boks og en egen UHD-kanal i 2016.

«Vi gleder oss til samarbeidet med en ny og offensiv partner i HomeNet. Vi ønsker å formidle UEFA Champions League – verdens beste fotball – med optimal bildekvalitet, nå gjør vi det både på Viasat Parabol og i samarbeid med HomeNet. Vi har tenkt nytt, og i samarbeid med våre partnere gjør vi sportsinnholdet vårt tilgjengelig for langt flere seere», sier Vegard Klubbenes Drogseth, administrerende direktør i Viasat.

UHD står for Ultra HD-kvalitet, som betyr minst fire ganger vanlig HD-oppløsning. Å sende TV-bilder i Ultra HD krever stor overføringskapasitet, dette sørger HomeNet for med sin fiber – hvor kundene også får tilgang til internett med hastighet flere titalls ganger raskere enn gjennomsnittet i Norge i dag. UHD er på vei til å bli den nye standarden, og ferske tall viser at det selges stadig flere Ultra HD TVer. Med fire ganger så høy oppløsning som vanlig HD TV vil folk merke stor forskjell, særlig på større TV-skjermer.

Fra februar kobles de første kundene opp med fiber fra HomeNet og TV-tjenester over fiberen fra Viasat. Alle kundene får Viasats nye UHD-boks, og velger man basispakken får man tilgang til en egen UHD-kanal og leiefilmer i UHD, samt Viasats sportskanaler og Viaplay. På UHD-kanalen får du utvalgte direktesendinger fra UEFA Champions League, La Liga og andre deler av MTGs rettighetsportefølje, spesialprodusert i Ultra HD.

«Viasat gikk 1. februar på luften som ny TV-leverandør i HomeNets fibernett. Våre kunder får tilgang til Viasats fantastiske univers med sport, film, serier og strømmetjenesten Viaplay. Den virkelig store rosinen i pølsa er at Viasat med dette også byr på UHD-innhold, og dekoder og utstyr er kostnadsfritt inkludert i abonnementet. Viasat er først i Norge om å tilby den gjeveste teknologien»,sier Nina Vesterby, direktør i HomeNet.

Allerede tirsdag kveld kl. 20.45 kan man se Manchester City – Monaco direkte på UHD-kanalen. Blant filmtitlene man kan leie i UHD-kvalitet er kjente filmer som Ghostbusters, The Angry Birds movie, Bram Stoker's Dracula, og i løpet av februar kommer filmer som The Shallows og Inferno. Filmarkivet blir stadig oppdatert.

IPTV: forkortelse forInternet Protocol Television, et system hvor man sender og mottarTVover et kvalitetssikret datanett. Sendingene er 100 % digitale, og IPTV er derfor digital-TV.

UHD: står for Ultra high definition, også kalt Ultra HD, neste generasjons skjermoppløsning etter HD. Minimumskrav på 3840 x 2160 piksler, som forkortes med 4K – altså fire ganger så høy oppløsning som vanlig HD. Betegnelsene UHD og 4K blir ofte brukt om hverandre, men også 8K inngår i UHD-betegnelsen.

Emner

Kategorier


Viasat Broadcasting er en del av Modern Times Group (MTG). MTG (Modern Times Group MTG AB (publ.)) er et digitalt og internasjonalt ledende underholdningskonsern. Vi former fremtiden for underholdning ved å gi forbrukere innhold der de selv ønsker det. Våre merkevarer strekker seg fra TV og radio, til neste generasjons underholdningsopplevelser i eSport, digitale videonettverk og online gaming. MTG er født i Sverige, og våre aksjer er notert på Nasdaq Stockholm ('MTGA' og 'MTGB'). Besøk www.mtg.com for mer informasjon. Viasat Broadcasting driver fri-tv- og betal-tv-kanaler som er tilgjengelige på Viasats egne satellitt-tv-plattformer og tredjepartsnettverk, og selskapet distribuerer også tv-innhold via internett.

Pressekontakt

Vegard Klubbenes Drogseth

Vegard Klubbenes Drogseth

Pressekontakt Administrerende direktør i Viasat Viasat +47 46415920
Line Vee Hanum

Line Vee Hanum

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør, Nordic Entertainment Group Nyheter fra Nordic Entertainment Group. +47 92240464

Relatert innhold