Gå videre til innhold
Viasat Film deler ut ny Amandapris

Pressemelding -

Viasat Film deler ut ny Amandapris

Den 16. august går årets Amandapris av stabelen og som hovedsponsor skal Viasat Film dele ut en nyopprettet pris. Publikumsprisen Årets nykommer handler ikke bare om heder og ære, den har også en helt spesiell betydning. Vinneren får nemlig 100 000 kroner som skal gå til et valgfritt 'hjertebarn' fra kulturlivet.

15. august åpnes dørene for den 41. norske filmfestivalen i Haugesund. Påfølgende kveld kjemper Norges fremste skuespillere og regissører om årets gjeveste priser under Amandaprisen. Som en av hovedsponsorene av årets filmfestival skal Viasat Films Ingeborg Heldal dele ut prisen Årets nykommer til en skuespiller som har gjort seg spesielt bemerket i løpet av året som har gått. Som en ekstrabonus får vinneren i tillegg mulighet til å gi noe tilbake til det frivillige kultur-Norge. Årets nykommer får dele ut en verdisjekk på 100 000 kroner til et selvvalgt formål som har betydd noe ekstra for vinnerens vei mot å bli den skuespilleren han/hun er i dag.

- Alle begynner et sted. Og for å komme oss videre er vi avhengige av å møte andre som hjelper oss videre. Årets Nykommerpris handler først og fremst om å utpeke seg som et nytt talent i en konkurransepreget bransje, men også om hvilke krefter som hjelper oss til å nå drømmene våre, sier Ingeborg Heldal, Viasat Films filmambassadør. 

Amanda-juryen har nominert tre skuespillere til prisen Årets nykommer: Kaia Varjord, Tobias Santelmann og Marie Blokhus. Kaia Varjord fikk mye oppmerksomhet da hun filmdebuterte i 2012 med filmen '90 minutter', der hun spiller mot blant annet Aksel Hennie. Vi kjenner henne også fra TV-seriene 'Hvaler', 'Dag' og 'Hjem'. Tobias Santelmann er best kjent fra Kon-Tiki og 'Jag etter vind', men på sensommeren ser vi ham også i den moderne kjærlighetshistorien 'Jeg er din'. Bodø-jenta Marie Blokhus har blitt spådd en lovende skuespillerkarriere etter sin rolle i 'Jag etter vind', der hun spiller mot Tobias Santelmann.

Hvem de nominerte har valgt som sitt "hjertebarn" vil bli annonsert i slutten av juli.


Emner

Kategorier


Viasat Broadcasting er en del av Modern Times Group (MTG), en internasjonal underholdnings-kringkastingsgruppe med virksomheter innen fri-tv, betal-tv, radio og innholdsproduksjon på fire kontinenter. MTGs Viasat Broadcasting driver fri-tv- og betal-tv-kanaler som er tilgjengelige på Viasats egne satellitt-tv-plattformer og tredjepartsnettverk, og selskapet distribuerer også tv-innhold via internett. MTG er også hovedaksjonær i CTC Media, Russlands ledende uavhengige tv-kringkaster. Modern Times Group er et selskap i vekst og er børsnotert på Nasdaq OMX Stockholm. Besøk www.mtg.se for mer informasjon.

Pressekontakt

Vegard Klubbenes Drogseth

Vegard Klubbenes Drogseth

Pressekontakt Administrerende direktør i Viasat Viasat +47 46415920
Line Vee Hanum

Line Vee Hanum

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør, Nordic Entertainment Group Nyheter fra Nordic Entertainment Group. +47 92240464
Lene Forfang Paterson

Lene Forfang Paterson

Pressekontakt Pressekontakt Sport på Viasport, TV3 og Viasat 4. +47 48223899

Relatert innhold