Følg Viasat Norge

Viasat lanserer hockeykanal i Norge

Pressemelding   •   sep 28, 2010 16:30 CEST

Fredag 8. oktober er det premiere for Viasat Hockey, Norges mest innholdsrike sportskanal for hockeyfrelste. Med toppkamper fra amerikanske NHL, russiske KHL, hockey-VM og svenske HockeyAllsvenskan vil Viasat Hockey bli kanalen med desidert mest istid i Norge. Premierekvelden er det klart for toppoppgjør fra Globen i Stockholm, der Colombus Blue Jackets og San Jose Sharks møtes til åpningen av NHL-sesongen.

Viasat Hockey vil vise direktesendt hockey og aktuelle magasinprogrammer fra verdens største hockeynasjoner. Kanalen ble lansert i Sverige og Finland i 2009 og i Estland, Litauen og Latvia i januar 2010. NHL er i særklasse verdens beste og mest spektakulære hockeyserie, og Viasat Hockey vil sende inntil fem kamper direkte per uke. I år er Mats Zuccarello Aasen (New York Ranger), Jonas Holøs (Colorado Avalanche) og Mathis Olimb (Chicago Blackhawks) nye norske profiler i NHL.

I slutten av april 2011 spilles ishockey-VM i Slovakia, og mesterskapet vil bli vist på Viasat Hockey og Viasat Sport HD. Norge er i gruppe med Sverige, USA og Østerrike, og allerede i første oppgjør venter storoppgjøret mot söta storebror Tre Kronor.

Den russiske serien, Kontinental Hockey League, har blitt blant de ledende ligaene i internasjonal hockey. Vår egen Patrick Thoresen er klar for en ny sesong for Salavat Yulaev, et av de sterkeste lagene i serien. Viasat Hockey vil sende minst 60 kamper direkte fra KHL i løpet av sesongen.

HockeyAllsvenskan er Sveriges nest øverste liga. Med opptil tre direktesendte kamper per uke kan publikum følge tradisjonsrike klubber som Leksand, Mora, Rögle og Malmö. Norske spillere i HockeyAllsvenskan er blant flere Ken Andre Olimb og Brede Csiszar.

– Det er veldig hyggelig å kunne tilby norske TV-seere en kanal som er hundre prosent dedikert til ishockey. Aldri før har Norge hatt flere profesjonelle spillere i utlandet, og på Viasat Hockey kan publikum følge våre største norske hockeyprofiler i noen av verdens tøffeste ligaer, sier administrerende direktør Erik Z. Børresen i Viasat.

Viasat Hockey blir tilgjengelig som betal-TV-kanal for Viasats satellitt-TV-kunder og i en rekke kabel- og IPTV-nett over hele landet. Viasat Hockey er også tilgjengelig i Sverige, Finland, Estland, Litauen og Latvia.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Erik Z. Børresen
Adm. dir., Viasat
Telefon: 229 90 159 (928 21 102)
E-post: erik.z.borresen@viasat.no

Stian A. Kleppo
Sportssjef, Viasat Sport
Telefon: 229 90 050
E-post: stian.kleppo@tv3.no

Øystein Hygen Christensen
Informasjonsansvarlig i Viasat
Telefon: 229 90 023 (480 30 073)
E-post: oystein.hygen.christensen@viasat.no

Viasat Broadcasting er det største forretningsområdet innen den internasjonale underholdnings-kringkastingsgruppen Modern Times Group MTG AB. MTGs Viasat Broadcasting er den største fri- og betal-TV-operatøren i Skandinavia og Baltikum, og driver sine egne fri-TV-kanaler i Tsjekkia, Ungarn, Slovenia, Bulgaria, Makedonia og Ghana. I tillegg driver MTG en DTH-plattform i Ukraina, samt betal-TV-kanaler i Sentral- og Øst-Europa og i USA. MTG er den største aksjonæren i Russlands største uavhengige kringkaster CTC Media, og MTGs TV-kanaler når ut til 125 millioner mennesker i 31 land. MTG driver også det største kommersielle radionettverket i Norden og Baltikum. MTG er børsnotert på Nasdaq OMX Stockholm.