Gå videre til innhold

Pressemelding -

Viasat lanserer hockeykanal i Norge

Fredag 8. oktober er det premiere for Viasat Hockey, Norges mest innholdsrike sportskanal for hockeyfrelste. Med toppkamper fra amerikanske NHL, russiske KHL, hockey-VM og svenske HockeyAllsvenskan vil Viasat Hockey bli kanalen med desidert mest istid i Norge. Premierekvelden er det klart for toppoppgjør fra Globen i Stockholm, der Colombus Blue Jackets og San Jose Sharks møtes til åpningen av NHL-sesongen.

Viasat Hockey vil vise direktesendt hockey og aktuelle magasinprogrammer fra verdens største hockeynasjoner. Kanalen ble lansert i Sverige og Finland i 2009 og i Estland, Litauen og Latvia i januar 2010. NHL er i særklasse verdens beste og mest spektakulære hockeyserie, og Viasat Hockey vil sende inntil fem kamper direkte per uke. I år er Mats Zuccarello Aasen (New York Ranger), Jonas Holøs (Colorado Avalanche) og Mathis Olimb (Chicago Blackhawks) nye norske profiler i NHL.

I slutten av april 2011 spilles ishockey-VM i Slovakia, og mesterskapet vil bli vist på Viasat Hockey og Viasat Sport HD. Norge er i gruppe med Sverige, USA og Østerrike, og allerede i første oppgjør venter storoppgjøret mot söta storebror Tre Kronor.

Den russiske serien, Kontinental Hockey League, har blitt blant de ledende ligaene i internasjonal hockey. Vår egen Patrick Thoresen er klar for en ny sesong for Salavat Yulaev, et av de sterkeste lagene i serien. Viasat Hockey vil sende minst 60 kamper direkte fra KHL i løpet av sesongen.

HockeyAllsvenskan er Sveriges nest øverste liga. Med opptil tre direktesendte kamper per uke kan publikum følge tradisjonsrike klubber som Leksand, Mora, Rögle og Malmö. Norske spillere i HockeyAllsvenskan er blant flere Ken Andre Olimb og Brede Csiszar.

– Det er veldig hyggelig å kunne tilby norske TV-seere en kanal som er hundre prosent dedikert til ishockey. Aldri før har Norge hatt flere profesjonelle spillere i utlandet, og på Viasat Hockey kan publikum følge våre største norske hockeyprofiler i noen av verdens tøffeste ligaer, sier administrerende direktør Erik Z. Børresen i Viasat.

Viasat Hockey blir tilgjengelig som betal-TV-kanal for Viasats satellitt-TV-kunder og i en rekke kabel- og IPTV-nett over hele landet. Viasat Hockey er også tilgjengelig i Sverige, Finland, Estland, Litauen og Latvia.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Erik Z. Børresen
Adm. dir., Viasat
Telefon: 229 90 159 (928 21 102)
E-post: erik.z.borresen@viasat.no

Stian A. Kleppo
Sportssjef, Viasat Sport
Telefon: 229 90 050
E-post: stian.kleppo@tv3.no

Øystein Hygen Christensen
Informasjonsansvarlig i Viasat
Telefon: 229 90 023 (480 30 073)
E-post: oystein.hygen.christensen@viasat.no

Viasat Broadcasting er det største forretningsområdet innen den internasjonale underholdnings-kringkastingsgruppen Modern Times Group MTG AB. MTGs Viasat Broadcasting er den største fri- og betal-TV-operatøren i Skandinavia og Baltikum, og driver sine egne fri-TV-kanaler i Tsjekkia, Ungarn, Slovenia, Bulgaria, Makedonia og Ghana. I tillegg driver MTG en DTH-plattform i Ukraina, samt betal-TV-kanaler i Sentral- og Øst-Europa og i USA. MTG er den største aksjonæren i Russlands største uavhengige kringkaster CTC Media, og MTGs TV-kanaler når ut til 125 millioner mennesker i 31 land. MTG driver også det største kommersielle radionettverket i Norden og Baltikum. MTG er børsnotert på Nasdaq OMX Stockholm.

Emner

Kategorier


Nordic Entertainment Group (NENT Group) er Nordens ledende underholdningsleverandør. Vi underholder millioner av mennesker hver dag med våre strømmetjenester, TV-kanaler og radiostasjoner, og våre produksjonsselskaper skaper nytt og spennende innhold for medieselskaper i hele verden. Vi gjør livet mer underholdende ved å tilby de beste og mest varierte opplevelsene – fra direktesendt radio og sport, til filmer, serier, musikk og egenproduserte programmer. Med hovedkvarter i Stockholm er NENT Group en del av Modern Times Group MTG AB, et ledende internasjonalt digitalt underholdningskonsern som er notert på Nasdaq Stockholm (‘MTGA’ og ‘MTGB’). NENT Group er foreslått å bli notert separat på Nasdaq Stockholm.

Pressekontakt

Vegard Klubbenes Drogseth

Vegard Klubbenes Drogseth

Pressekontakt Administrerende direktør i Viasat Viasat +47 46415920
Line Vee Hanum

Line Vee Hanum

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør, Nordic Entertainment Group Nyheter fra Nordic Entertainment Group. +47 92240464
Lene Forfang Paterson

Lene Forfang Paterson

Pressekontakt Pressekontakt Sport på Viasport, TV3 og Viasat 4. +47 48223899

Relatert innhold