Gå videre til innhold

Pressemelding -

Viasat lanserer Norges første 3D-tjeneste

I dag lanserer Viasat Norges første regulære 3D-tjeneste. Viasat 3D blir tilgjengelig for satellittkunder gjennom Viasats digitale HD-mottakere, og vil bestå av direktesendt fotball fra UEFA Champions League i tillegg til streaming av filmer on-demand i 3D. I forbindelse med lanseringen inviterer Viasat til pressemøte i dag i Akersgata 73 klokken 11.00.

Viasat vil tilby direktesendte kamper i 3D fra UEFA Champions League fra og med slutten av inneværende sesong. Trekningen av åttedelsfinalene finner sted i morgen og avgjør hvilke lag som møter hverandre 15. og 16. februar, 22. og 23. februar, samt i mars. Sluttspillet fortsetter videre i 2011 frem til finalen spilles på Wembley Stadium i London lørdag 28. mai.

Via leiefilmtjenesten Viasat OnDemand tilbys også animasjonsfilmer som Det regner kjøttboller og sci-fi- og skrekkfilmer i 3D. Man får tilgang til Viasat OnDemand ved å koble HD-mottakeren til internett. Filmene koster 59 kroner per stykk og er tilgjengelige i 24 timer. Viasats HD-mottakere er allerede klare for å ta imot 3D-signaler via satellitt og nett. Man trenger derfor kun en 3D-TV og 3D-briller for å se 3D-innhold på TV-skjermen.

– Vi er veldig glade for å kunne gi Viasat-kundene en eksklusiv og helt spesiell julepresang i form av filmer og etter hvert sport i 3D. Med lanseringen av Viasat 3D viser Viasat nok en gang at vi er førende i utviklingen av fremtidens TV-format, sier administrerende direktør Erik Z. Børresen i Viasat.

Lanseringen av Viasat 3D gjøres i samarbeid med Samsung. De direktesendte 3D-sendingene via satellitt gjøres i samarbeid med SES-Astra.

I forbindelse med lanseringen av Viasat 3D inviteres det til pressetreff klokken 11.00 i dag i Viasats lokaler i Akersgata 73. Her vil Viasats administrerende direktør Erik Z. Børresen demonstrere tjenesten, fortelle mer om Viasats satsning på 3D, samt gi ytterligere informasjon om hvilke rettigheter og hvilket innhold 3D-tilbudet vil bestå av. Samsung vil også være til stede for å svare på spørsmål om det norske 3DTV-markedet. Det vil bli enkel servering av mat og drikke. Velkommen!

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Erik Z. Børresen
Adm. Dir. Viasat
Telefon: 229 90 159/928 21 102
E-post: erik.z.borresen@viasat.no

Øystein Hygen Christensen
Informasjonsansvarlig i Viasat
Telefon: 229 90 023/480 30 073
E-post: oystein.hygen.christensen@viasat.no

Viasat Broadcasting er det største forretningsområdet innen den internasjonale underholdnings-kringkastingsgruppen Modern Times Group MTG AB. MTGs Viasat Broadcasting er den største fri- og betal-TV-operatøren i Skandinavia og Baltikum, og driver sine egne fri-TV-kanaler i Tsjekkia, Ungarn, Slovenia, Bulgaria, Makedonia og Ghana. I tillegg driver MTG en DTH-plattform i Ukraina, samt betal-TV-kanaler i Sentral- og Øst-Europa og i USA. MTG er den største aksjonæren i Russlands største uavhengige kringkaster CTC Media, og MTGs TV-kanaler når ut til 125 millioner mennesker i 31 land. MTG driver også det største kommersielle radionettverket i Norden og Baltikum. MTG er børsnotert på Nasdaq OMX Stockholm.

Emner

Kategorier


Nordic Entertainment Group (NENT Group) er Nordens ledende underholdningsleverandør. Vi underholder millioner av mennesker hver dag med våre strømmetjenester, TV-kanaler og radiostasjoner, og våre produksjonsselskaper skaper nytt og spennende innhold for medieselskaper i hele verden. Vi gjør livet mer underholdende ved å tilby de beste og mest varierte opplevelsene – fra direktesendt radio og sport, til filmer, serier, musikk og egenproduserte programmer. Med hovedkvarter i Stockholm er NENT Group en del av Modern Times Group MTG AB, et ledende internasjonalt digitalt underholdningskonsern som er notert på Nasdaq Stockholm (‘MTGA’ og ‘MTGB’). NENT Group er foreslått å bli notert separat på Nasdaq Stockholm.

Pressekontakt

Vegard Klubbenes Drogseth

Vegard Klubbenes Drogseth

Pressekontakt Administrerende direktør i Viasat Viasat +47 46415920
Line Vee Hanum

Line Vee Hanum

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør, Nordic Entertainment Group Nyheter fra Nordic Entertainment Group. +47 92240464
Lene Forfang Paterson

Lene Forfang Paterson

Pressekontakt Pressekontakt Sport på Viasport, TV3 og Viasat 4. +47 48223899

Relatert innhold