Følg Viasat Norge

Viasat satser på mer fotball i 3D

Pressemelding   •   okt 07, 2011 15:20 CEST

Tirsdag 18. oktober er det duket for høstens første direktesendte UEFA Champions League-kamp i 3D.  Manchester City møter Villareal, og ettersom ingen av lagene ennå har vunnet i gruppespillet er det duket for et spektakulært møte på Etihad Stadium.

Viasat lanserte sitt 3D-tilbud som Norges første regulære 3D-tjeneste i desember 2010 i samarbeid med Samsung og SES-Astra. Viasats 3D-tilbud består av direktesendt sport og tilgang til leiefilmer via Viaplay. Viasat har tidligere vist golf, hockey og fotball i 3D-kvalitet. Når Mancester City møter Villareal 18. oktober er det hele åtte kameraer på plass og mer enn femti personer i sving i de tekniske kulissene for å få et mest mulig virkelighetsnært 3D-bilde ut til seerne. For å se Viasat 3D trenger man en 3D-klar TV, 3D-briller og en Viasat HD-mottaker. Viasats 3D-kanal er tilgjengelig for Gull-kunder på Viasats satellitt-plattform og for Viasats Gull-kunder hos Altibox. I tillegg vises kampen på pubene Horgans i Oslo og Absolute Bar i Halden.   

 

Viasat Broadcasting er en del av Modern Times Group, den internasjonale underholdnings-kringkastingsgruppen med størst geografiske utbredelse i Europa. MTGs Viasat Broadcasting driver 28 fri-tv-kanaler i 11 land og 38 betal-tv-kanaler i 32 land. Betal-tv-kanalene blir distribuert på Viasats egne satellitt-tv-plattformer i ni land, samt via tredjeparts-distributører (inkludert kabel, satellitt og IPTV) og internett. Disse fri-tv- og betal-tv-kanalene/plattformene når ut til totalt 125 millioner seere i 33 land. MTG er også hovedaksjonær i Russlands ledende uavhengige tv-kringkaster (CTC Media – Nasdaq: CTCM).

Modern Times Group er et selskap i vekst med salgsinntekter på 13,1 milliarder SEK og driftsresultat på 2,4 milliarder SEK i 2010. MTGs klasse A- og B-aksjer er børsnotert på Nasdaq OMX Stockholm (MTGA og MTGB).