Følg Viasat Norge

Viasat sender London 2012 OL i 3D

Pressemelding   •   mai 21, 2012 08:00 CEST

Viasat og NRK har inngått et samarbeid som betyr at Viasat sine kunder får oppleve tidenes første direktesendte OL i 3D. Viasat vil sende mer enn 100 timer direkte fra London 2012 OL på 3D-kanalen Viasat 3D. Dette kommer i tillegg til NRKs egne sendinger i HD på NRK1 og NRK2.

Viasat 3D vil daglig sende omkring åtte timer direkte fra London 2012 OL. I tillegg vil det bli produsert et fire timer langt oppsummeringsprogram med høydepunkter fra dagens øvelser.  Øvelsene som vil bli produsert og vist i 3D er blant annet herrenes finale i på 100 meter sprint, svømming, turn og basketball. I tillegg vil både åpningsseremoni og avslutningsseremoni vises i sin helhet i 3D. 3D-kanalen er produsert av Olympic Broadcasting Services og sublisensiert til Viasat av NRK.

- London 2012 er definitivt årets høydepunkt for alle sportsinteresserte. Vi er veldig glade for å kunne gi Viasats kunder muligheten til å oppleve øvelsene i 3D. Viasat tilbyr nå både filmer og direktesendt sport i 3D, og vi er overbevist om London 2012 vil være en døråpner for at enda flere får øynene opp for hvor mye større TV-opplevelsen blir i 3D, sier administrerende direktør Erik Z. Børresen i Viasat.

3D-teknologien er i ferd med å bli standard på de aller fleste nye TV-er. Tall fra bransjeorganisasjonen Elektronikkbransjen viser at det i 2010 og 2011 tilsammen ble solgt 175 000 3D-TV i Norge. I 2012 forventer bransjen å selge omkring 250 000 nye 3D-TV-er. 

- 3D er i ferd med å bli standard på alle nye store TV-er. Satsningen på OL i 3D er både viktig og ikke minst veldig kjærkomment for alle som har kjøpt en 3D-klar TV, sier informasjonssjef Erik Andersen i Elektronikkbransjen.

Under OL i Beijing i 2008 samarbeidet Viasat og NRK om å vise OL for aller første gang i HD-kvalitet. Under London 2012 OL vil Viasat sine kunder kunne velge mellom å se lekene i HD på NRK1 og NRK2 eller i 3D-kvalitet på Viasat 3D. Viasat har tidligere vist golf, hockey og fotball i 3D-kvalitet.

Direktesendingene på Viasats 3D-kanal gjøres i samarbeid med satellittoperatøren SES-Astra.

Viasat Broadcasting er en del av Modern Times Group (MTG), en internasjonal underholdnings-kringkastingsgruppe med virksomheter innen fri-tv, betal-tv, radio og innholdsproduksjon på fire kontinenter. MTGs Viasat Broadcasting driver fri-tv- og betal-tv-kanaler som er tilgjengelige på Viasats egne satellitt-tv-plattformer og tredjepartsnettverk, og selskapet distribuerer også tv-innhold via internett. MTG er også hovedaksjonær i CTC Media, Russlands ledende uavhengige tv-kringkaster. Modern Times Group er et selskap i vekst og er børsnotert på Nasdaq OMX Stockholm. Besøk www.mtg.se for mer informasjon.