Gå videre til innhold
Viasat spanderer finalefest på norsk kommune

Pressemelding -

Viasat spanderer finalefest på norsk kommune

Lørdag 19. mai er det finale i UEFA Champions League. I én av Norges 429 kommuner rigger Viasat til folkefest med direktesending, storskjermer, konsert, fotballkjendiser, servering og bøttevis med god stemning. Hvor? Det er det opp til folket selv å avgjøre på Viasat Norges Facebook-sider.

Finalefesten går til kommunen hvor innbyggerne viser mest og best engasjement for å få arrangert festen på sitt hjemsted. Festen blir et gratisarrangement for store og små, og noen av detaljene rundt festen er allerede klare:

• Utendørs storskjerm med finalesendingen.

• Servering av mat og drikke.

• Direkteinnslag fra vinnerkommunen i Viasats Champions League studio.

• Konsert og underholdning fra scenen.

• Morsomme aktiviteter for hele familien.

Folkefest

– Vi ruller inn med hele kostebinderiet og begynner riggingen like etter at det siste 17-mai-flagget er firt. Allerede fra ettermiddagen lørdag 19. mai kommer vi til å kjøre i gang folkefesten. Jeg kan ikke røpe alt som skal skje, men at det blir direktesending, storskjermer, gjester på scenen, fotballkjendiser, musikk, servering og mye moro - det lover jeg, sier administrerende direktør Erik Z. Børresen i Viasat.

 Engasjement avgjørende

– Det unike med denne konkurransen er at alle kommuner har like god mulighet for å vinne festen. Det eneste folk må gjøre er å engasjere flest mulig mennesker til å stemme på sin kommune, sier programleder i Viasat Jan Åge Fjørtoft, som selv har engasjert seg til fordel for Sande kommune i Møre og Romsdal hvor han vokste opp.

Thor Eggen deler ut sjarmpoeng

Konkurransen foregår på Viasat Norges Facebook-sider, der man kan høste poeng på tre forskjellige måter. I tillegg til å stemme på hvilken favorittkommune man ønsker skal vinne kan man tippe hvilke lag som går videre fra kvart- til semi- og til slutt til selve finalen i UEFA Champions League. Man kan også sende inn videosnutter og lydfiler i form av såkalte sjarmbidrag. Sjarmbidragene vil bli vurdert av en jury der Viasats kommentator Thor Eggen er juryformann. Kommunen som har vist størst engasjement får oppleve en fest helt utenom det vanlige.

 

Fakta om konkurransen:

Stemming

Én publikumsstemme = 10.000 poeng delt på antall innbyggere i stemmegiverens kommune. Man kan kun stemme én gang på én kommune. Dersom man er folkeregistrert i en annen kommune enn den man bor i, velger man selv hvilken kommune man vil gi sin stemme til.

Tipping

Hvert riktige lag man tipper i de resterende kampene i UEFA Champions League gir 10.000 poeng delt på antall innbyggere i hjemkommunen. Man kan maksimalt få 60 000 poeng (delt på antall innbyggere i kommunen) til  hjemkommunen ved å tippe hvilke lag som går videre fra kvartfinalene og semifinalene.

Kommunen får ikke minuspoeng hvis man tipper feil lag. Frist for å tippe hvem som går videre til semifinalene er 3. april klokken 18.00. Når det er klart hvilke lag som skal spille mot hverandre i semifinalen åpner tippekonkurransen for hvilke lag som går videre til finalen. Fristen for å tippe hvilke to lag som går videre til finalen er 17. april. klokken 18.00.

Sjarmpoeng

Tre ganger i løpet av konkurranseperioden 27. mars – 25. april oppfordres det til å sende inn en hjemmelaget video eller lydfil. Viasat-kommentator Thor Eggen er juryformann i juryen som velger de beste sjarmbidragene. Med seg har han Jan Åge Fjørtoft og Rune Bratseth. Sjarmbidraget kan være en sketsj, en sang eller et intervju med bekjente eller ukjente i lokalmiljøet. Filmen skal ikke være lenger enn fem minutter. Vinnerne får fordoblet sin kommunes poengsum. Vinnerne annonseres på Viasat Fotball- og på Viasat Norges Facebook-side.

Emner

Kategorier


Viasat Broadcasting er det største forretningsområdet innen den internasjonale underholdnings-kringkastingsgruppen Modern Times Group MTG AB. MTGs Viasat Broadcasting er den største fri- og betal-TV-operatøren i Skandinavia og Baltikum, og driver sine egne fri-TV-kanaler i Tsjekkia, Ungarn, Slovenia, Bulgaria, Makedonia og Ghana. I tillegg driver MTG en DTH-plattform i Ukraina, samt betal-TV-kanaler i Sentral- og Øst-Europa og i USA. MTG er den største aksjonæren i Russlands største uavhengige kringkaster CTC Media, og MTGs TV-kanaler når ut til 125 millioner mennesker i 31 land. MTG driver også det største kommersielle radionettverket i Norden og Baltikum. MTG er børsnotert på Nasdaq OMX Stockholm.

Pressekontakt

Vegard Klubbenes Drogseth

Vegard Klubbenes Drogseth

Pressekontakt Administrerende direktør i Viasat Viasat +47 46415920
Line Vee Hanum

Line Vee Hanum

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør, Nordic Entertainment Group Nyheter fra Nordic Entertainment Group. +47 92240464
Lene Forfang Paterson

Lene Forfang Paterson

Pressekontakt Pressekontakt Sport på Viasport, TV3 og Viasat 4. +47 48223899

Relatert innhold