Gå videre til innhold
Viasat viser tidenes første direktesendte OL i 3D

Pressemelding -

Viasat viser tidenes første direktesendte OL i 3D

Fredag 27. juli åpner OL med åpningsseremonien på Olympiastadion i London. OL er kjent som en arena der ny TV-teknologi testes ut og får fotfeste. Under London 2012 vil Viasat sine kunder for aller første gang og helt eksklusivt kunne følge hele OL direkte i 3D. Morgendagens åpningsseremoni klokken 22.00 og de daglige sendingene vises i sin helhet på kanalen Viasat 3D.

Viasats kunder får tilgang til omkring åtte timer direktesendt OL-dekning daglig på 3D-kanalen Viasat 3D. I tillegg vil det bli produsert et fire timer langt oppsummeringsprogram med høydepunkter fra dagens olympiske øvelser. Øvelsene fra London 2012 som vil bli produsert og vist i 3D er blant annet herrenes finale i på 100 meter sprint, svømming, turn og basketball. I tillegg vil både åpningsseremoni og avslutningsseremonien fra OL vises i sin helhet i 3D. 3D-kanalen er produsert av Olympic Broadcasting Services og sublisensiert til Viasat av NRK. 

Noen TV-aktuelle fakta knyttet til OL-historien

  • OL i Berlin i 1936 var verdens første TV-sendte idrettsarrangement. Totalt 160 000 mennesker kunne følge 136 timer direktesendt TV fra lekene.
  • London 1948 var første OL med flerkameraproduksjon. Totalt 500 000 mennesker kunne følge lekene. 
  • OL i Tokyo i 1964 var første formidlet til verden via satellitten Syncom III.
  • Under OL i Mexico i 1968 fulgte over 600 millioner mennesker lekene via TV.  For første gang ble lekene formidlet i farger.
  • OL i Beijing var første OL formidlet i HD. Viasat opprettet kanalen Viasat SportN HD som en eksklusiv og rendyrket OL kanal i HD.
  • London 2012 blir første direktesendte OL i 3D. I tillegg vil IOC tilby OL på You Tube til 64 land i Asia og Afrika. For aller første gang vil Nord- og Sør-Korea ha felles  dekning av lekene på én kanal.  

Les mer om Viasat 3D-tilbud og se hele Viasat 3Ds OL-program her

Emner

Tags


Viasat Broadcasting er en del av Modern Times Group (MTG), en internasjonal underholdnings-kringkastingsgruppe med virksomheter innen fri-tv, betal-tv, radio og innholdsproduksjon på fire kontinenter. MTGs Viasat Broadcasting driver fri-tv- og betal-tv-kanaler som er tilgjengelige på Viasats egne satellitt-tv-plattformer og tredjepartsnettverk, og selskapet distribuerer også tv-innhold via internett. MTG er også hovedaksjonær i CTC Media, Russlands ledende uavhengige tv-kringkaster. Modern Times Group er et selskap i vekst og er børsnotert på Nasdaq OMX Stockholm. Besøk www.mtg.se for mer informasjon.

Pressekontakt

Vegard Klubbenes Drogseth

Vegard Klubbenes Drogseth

Pressekontakt Administrerende direktør i Viasat Viasat +47 46415920
Line Vee Hanum

Line Vee Hanum

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør, Nordic Entertainment Group Nyheter fra Nordic Entertainment Group. +47 92240464
Lene Forfang Paterson

Lene Forfang Paterson

Pressekontakt Pressekontakt Sport på Viasport, TV3 og Viasat 4. +47 48223899

Relatert innhold